A world of colour

Pigment shop in Venice, Italy.

Pigment shop in Venice, Italy.

Färgblind hör färger

Neil Harbisson är färgblind men hör färger, tack vare ett elektroniskt ”hjälpöga” och ett chip bak i skallen. Läs mer på Ny Tekniks webbsida.

 

En till blå planet

Astronomer har hittat en stor djupt blå planet, kretsande kring en stjärna 63 ljusår bort. Aftonbladet skriver 12 juli om Nasas och Esas upptäckt.

Hubble telescope spots azure blue planet where it rains glass

 

Tradition med orange marknadsstånd, men alla håller inte med

En del tycker att den är gräslig. Andra tycker att den är oumbärlig. Försäljningsstånden på Salutorget har varit orange i årtionden. Men förändring är i antågande.

Från www.hbl.fi
 
Mera färg håller staden ren

Hur skapar man en levande stad, håller transformatorstationerna rena och ordnar sommarjobb åt unga? Ett samarbete mellan Borgå Konstskola och Borgå Energi slår tre flugor i en smäll.

Från www.bbl.fi
 
Älgjakten byter färg för de färgblindas skull

Färgblinda har svårt att skilja rött från grönt. Därför är det inte så bra att älgjägarna i Finland har röda kläder. Detta ändras nu.

 

Sveriges första Color Run

UF-företagarna Carolina Segerfeldt och Maria Petersson ordnade Sveriges första Color Run i april 2013, berättar Helsingborgs Dagblad på sin webbsida.

Man springer för att det är kul att springa och kul att få färg kastad på sig av publiken! Man springer också för välgörenhet. Färgen som används är speciell och är beställd från England. Helsingborgs Color Run samlade in pengar till Ett barnhem i Ecuadors huvudstad Quito som Maria besökte för några månader sedan.

Vill du veta mer om vad ett Color Run är, gå in på deras webbsida.