Linus Fridén vann Prisad Färg

Linus Fridén, Konstfack, Interior Design vann Prisad Färg med sitt förslag BLÅ [blo:]

-Jag vill väcka betrktarens nyfikenhet på den blå färgen, säger Linus

 Juryns motivering: Med omsorgsfullt utförande förmedlar detta tävlingsbidrag gedigen kunskap, skapar stark upplevelse och delaktighet.
Det sträcker sig från en pedagogisk redogörelse till en poetiskt presentation som tar betraktaren med på en resa i den blå världen.


2:a pris gick till Linnéa Andersson, HDK, Göteborg med förslaget I DO

Juryns motivering: Den blå färgen inspirerar till oväntade möjligheter.Den bryter nya vägar. Bladen är inte gröna de är intensivt blå och skapar mönster som svämmar över och som inte inordnar sig på en given yta. Färgen ger energi. Resultatet blir ohämmat, gränslöst och kravlöst positivt.


3:e pris erövrades av Michelle Lundin, Linnea Englund, Maria Elander, Matilda Olsson & Lisa Johansson. Arkitektur, Chalmers  med förslaget Himmel, Hav, Regn

Juryns motivering: Vi luras att tro att vi ser allt lika. Detta bidrag visar vilken mångfald våra upplevelser och associationer representerar.100 personer i Göteborg med likartad bakgrund upplevde himmel, hav och regn i en blåskala på oändligt många sätt. Denna undersökning visar att vi ser samma saker men upplever det olika. Detta visar den breda färgpalett vi ser.