Sommarens höjdpunkt – Colour Design Workshop

Isabell Treste vann tävlingen Prisad Färg med sitt projekt Som om och fick möjligheten att gå NCS Colour Academys kurs Colour Design Workshop 2018.  Under fem intensiva dagar i juni samlades ett gäng färgentusiaster från olika delar av världen i Mariefred.

-Vi var bland annat arkitekter, lärare, färgsättare och konstnärer från till exempel USA, Kina och Israel.  Dagarna fylldes av föreläsningar, workshops och samtal om bland annat färglära, färgsättning och ljusdesign. På kvällarna åt vi härliga middagar tillsammans och fortsatte samtalen. I slutet av kursen gjorde varje deltagare sitt eget projekt. Det var otroligt kul att ta del av allas arbeten och att bolla idéer med varandra och med lärare.

Berit Bergström, en av lärarna

-Kursen gav mig massor av inspiration till hur jag kan använda mig av NCS/systemet som verktyg i min designprocess. Jag fick också ännu större lust att arbeta med färg och större förståelse för färgvärldens komplexitet och möjligheter. Tillsammans med alla spännande möten och samtal med deltagare och lärare blev detta helt klart sommarens höjdpunkt!